![]() |
|
|
|||||||
| Sanat 7 Sanat hakkında genel kültür bilgilerini okuyup,gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Özel Üye
![]() |
1. Sanat ---- Resim ve Heykel 2. Sanat ---- Müzik 3. Sanat ---- Tiyatro 4. Sanat ---- Dans 5. Sanat ---- Edebiyat 6. Sanat ---- Yapı 7. Sanat ---- Sinema 1) Resim ve Heykel: Yedi sanattantan ilki ve en eskisidir. güzel sanatlar olarak da geçer ama daha sonra güzel sanatlar başka sanat türlerini de içine almıştır. 2) Müzik: Birtakım duygu ve düşünceleri belli kurallar çerçevesinde uyumlu seslerle anlatma sanatı; bu biçimde düzenlenmiş seslerden oluşan eserlerin okunması veya çalınması olarak tanımlanır. 3) Tiyatro : Tiyatro, Yunanca, görülen veya bakılan yer. sahne anlamına gelen tea kelimesinden türemiştir. Tiyatro yerine drama, dram veya dramatik tür kelimeleri de kullanılmaktadır. Yunanca drama kelimesi, hayattan alınma tiyatro vak'ası demektir. 4) Dans : Dansın belli bir tanımı olmamakla beraber uzay boşluğunda yapılabilecek sonsuz hareketler bütünü olarak ele almak benim hoşuma gidiyor. 5) Edebiyat : Olay, düşünce, duygu ve hayallerin dil aracılığıyla sözlü veya yazılı olarak biçimlendirilmesi sanatı 6) Yapı : Barınmak veya başka amaçlarla kullanılmak için yapılmış her türlü mimarlık eseri, bina. Tanımı sanatı hatırlatmasada sanatsal özellikleri bulunan yapılarımız çok fazla ve oldukça güzeldir. 7) Sinema : Güzel sanatların dalı olarak yansıtılmaya uygun olan filmleri gerçekleştirme ve yaratma sanatı, beyaz perde
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#2 |
|
Bizden Biri
![]() Üyelik tarihi: 10.11.06
Konular: 1024
Ruh Halim:
Ettiği Teşekkür: 1.534 1.102 Mesajına 3.945 Kere Teşekkür Edlidi |
genel olarak sanat için şu tanımı kullanabiliriz sanat güzel olanın hayalgücü ile yaratılanın somutlaştırılmasıdır |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Özel Üye
![]() |
Alıntı:
Sanatçı ise; herkesin duyduğunu, herkesin gördüğünü, herkesin hissettiğini, herkesin düşündüğünü; farklı şekilde duyan, farklı şekilde gören, farklı şekilde hisseden, farklı şekilde düşünen, farklı şekilde yorumlayan, farklı şekilde yansıtandır; duyulmayanı duyan, görülmeyeni görendir. Bunlara kendi yorumunu katandır.
|
|
|
|
#4 |
|
Bizden Biri
![]() Üyelik tarihi: 10.11.06
Konular: 1024
Ruh Halim:
Ettiği Teşekkür: 1.534 1.102 Mesajına 3.945 Kere Teşekkür Edlidi |
o benim kendi tanımım dı pdrali yoksa zaten birsürü tanım yapılabilir sanat için ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
İlgili Üye
![]() Üyelik tarihi: 14.07.08
Konular: 1
Ruh Halim:
Ettiği Teşekkür: 3 1 Mesajına 1 Kere Teşekkür Edildi |
Ben sanatın en babası olarak tiyatroyu görmüşümdür hep.
|
|
|
#6 |
|
Süper Moderatör
![]() |
Bende Halk Oyunlarını büyük bir sanat olarak görüyorum. Çünkü atalarımızın bize bıraktığı büyük miraslardan biri. Günümüzde de bunu devam ettirmek büyük bir sanat olduğunu düşünüyorum.
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
![]() Üyelik tarihi: 19.01.09
Konular: 0
Ettiği Teşekkür: 0 0 Mesajına 0 Kere Teşekkür Edlidi |
Peki bu sanatların sıralanışı neye göre? Mesela sinema neden 7. sanat? (ödev konum da...) ![]() |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Bizden Biri
![]() |
Alıntı:
Sonuç olarak sanat hissedilen tüm duyguların(sevinç.mutluluk.üzünütü.karamsarlık.vs. vs.) dışa vurumu diebilriz. ![]()
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|