![]() |
|
|
#1 |
|
Özel Üye
![]() Üyelik tarihi: 06.10.06
Ruh Halim:
Ettiği Teşekkür: 13 19 Mesajına 76 Kere Teşekkür Edlidi |
Be Hey Dürzü Ne ararsin TANRI ile aramda!... Sen kimsin ki orucumu sorarsin? Hakikaten gözün yoksa haramda Basi açiga niye türban sorarsin? Raki, sarap içiyorsam sana ne. Yoksa sana bir zararim, içerim. Ikimiz de gelsek kildan köprüye, Ben dürüstsem sarhosken de geçerim Esir iken mümkün müdür ibadet? Yatip kalkip ATATÜRK'e dua et. Senin gibi dürzülerin yüzünden, Dininden de soguyacak bu millet Isgaldeki hali sakin unutma. ATATÜRK'e dil uzatma sebepsiz. Sen anandan yine çikardin amma Baban kimdi bilemezdin serefsiz. Neyzen TEVFİK ezbere bildiğim tek şiiri sizlerle paylaşmak istedim ![]()
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#2 |
|
Aktif Üye
![]() Üyelik tarihi: 05.03.07
Konular: 31
Ruh Halim:
Ettiği Teşekkür: 67 26 Mesajına 62 Kere Teşekkür Edlidi |
o kadar çok severimki bu şiiri ve bunun gibi Neyzen Tevfik dedinmi zaten bende başka duygular uyanıyor adama hasta oluyorum çok iyi çok teşekkür ederim...
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
![]() |
Sos bu kadar yaratıcı olup böle iğrenç bir şiir bilici biri oldugunu bilmiyodum şaşırttın beni ![]()
|
|
|
#4 |
|
Yalemforum Dostu
![]() Üyelik tarihi: 18.09.05
Konular: 74
Ruh Halim:
Ettiği Teşekkür: 26 58 Mesajına 157 Kere Teşekkür Edlidi |
Keşke anlasalar..Ama anlamazlar ki..
|
|
|
#5 | |
|
Özel Üye
![]() Üyelik tarihi: 06.10.06
Konular: 20
Ruh Halim:
Ettiği Teşekkür: 13 19 Mesajına 76 Kere Teşekkür Edlidi |
Alıntı:
çapın kadar takıl ![]()
|
|
|
|
#6 |
|
Aktif Üye
![]() |
tam bu şiiri koymak için bölümlere bakınıodumki şiir zaten verilmiş.... beni en çok etkileyen bölümse; Raki, sarap içiyorsam sana ne. Yoksa sana bir zararim, içerim. Ikimiz de gelsek kildan köprüye, Ben dürüstsem sarhosken de geçerim... bu bölümdür... saol paylaşımın için....
|
|
|
#7 |
|
Yasaklı Üye
|
Fahr-i alemsin ve lakin fa sı yok Gevher-i kaansın ve lakin ra sı yok Dilerim haktan bunu ruz-u şeb Sana bir merkeb vere kim ba sı yok **** Salla Başını, Al Maaşını Ey inleyen zavallı; bulmuşsun kırk yaşını, Kazanmak istiyorsan bu hayat savaşını, Yemelisin hakikat denen zehir taşını! Ne derlerse hıı deyip hemen salla başını, Gerdan kır belini bük, her ay al maaşını Tatar ağası gibi öyle dolaşma yaya El oğluna baksana, ne ar kalmış ne haya! Sen de bulup bir dayı hemen arkanı daya! O ne derse hıı deyip hemen salla başını Gerdan kır belini bük, her ay al maaşını ******* Senin ayıbını arar el oğlu bir iş gibi, Arkanda dolaşırlar sanki müfettiş gibi, Bırakırlar ortada seni bir ibiş gibi, Öğretirler dünyanın körfezini koyunu, Karaman'ın koyunu sonra çıkar oyunu. ****** İşte Geldik Gidiyoruz... Ne beklerdin, ne buldun sen yeryüzünde hey serseri? Bilinir mi böyle yerde bir kimsenin öz değeri? Unut arık bunca yıldır tükettiğin emekleri, Devlet kuşu konsa bile istemem ben bundan geri, İşte geldik gidiyoruz, şen olasın Halep şehri. bir şiiirde bende (halk dilinde) |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yalemforum Dostu
![]() Üyelik tarihi: 27.04.07
Konular: 62
Ruh Halim:
Ettiği Teşekkür: 1.662 133 Mesajına 398 Kere Teşekkür Edlidi |
Güzel olmuş beğendim ellerine sağlık.Bende Ömer Hayyam'dan bir dörtlük yazayım tam olsun: Kadeh alırız bir ele bir elde Kur'an Bir yanda haramdayız, helal bir yandan Gökkubbe'nin altında geçer ömrümüz Kafir değiliz biz, ne de tam müslüman!
|
|
|
|
#9 |
|
Aktif Üye
![]() |
Ateş toprak hava olmuş Yağmur olmuş hayat vermiş sana Kalbin olmuş ruhun olmuş Aklın olmuş yol göstermiş sana Bir ömürlük maceranda Hikayeni anlat bana Ne anlam verdin sen buna Ruhunda neler var senin Korkma ondan bundan Ne ölümden ne hayattan Bu dünyada gördüklerinin Hepsi bir hepsi haktan Atalarına malum olmuş Kitap yazmış anlatmışlar sana İmam rahip rehber olmuş Yalan yanlış aktarmışlar sana Günümüzün dünyasında Hepsi aynı hepsi ala İsa Musa Muhammed Buda Neyin varsa bilmiş senin İnsanoğlu kendini arar Dünya döner milim milim Eğer göçüp gidersen bugün Yarım kalan işin var senin Korkma ondan bundan Ne ölümden ne hayattan Bu dünyada gördüklerinin Hepsi bir hepsi haktan --- Bu alemi gören sensin Yok gözünde perde senin Haksıza yol veren sensin Yok mu suçun bunda senin Bu alemi gören sensin Kainatı sen yarattın Herşeyi yoktan var ettin Beni çıplak dışar' attın Cömertliğin nerde senin Bu alemi gören sensin Adem'i sürdün, bakmadın Cennette de bırakmadın Şeytanı niçin yakmadın Cehennemin var da senin Bu alemi gören sensin Veysel neden aklın ermez Uzun kısa dilin durmaz Eller tutmaz gözler görmez Bu acayip sır da senin Bu alemi gören sensin bendende 2 şarkı sözü=)
|
|
|
#10 |
|
Bizden Biri
![]() Üyelik tarihi: 07.01.07
Konular: 401
Ruh Halim:
Ettiği Teşekkür: 7.357 367 Mesajına 687 Kere Teşekkür Edlidi |
Rock me
|