![]() |
|
|
#1 |
|
Administrator
![]() |
Ikizler burcunu güneşe en yakın olan MERKÜR gezegeni yönetir.Bazı kaynaklarda MERKÜR yerine HERMES yazdığınıda görüceksiniz.Hermes tanrılar arasında en zeki,en hızlı,haberci........ olan bir tanrı idi.Merkür gezegenide güneşe en yakın gezegen olduğundan en hızlı hareket eden,en sıcak,en değişken,en küçük gezegendir.Bu ne demek oluyor peki?Ikizler burcu değişken ruh haline sahip,hızlı düşünüp hızlı karar veren,sıcak kanlı,etrafına neşe saçan,sınırsıza yakın çevresi olan,konuşkan,el becersi olan insanlardır......... Bu kısa açıklamadan sonra asıl anlatmak ve değinmek istediğim noktaya gelmek istiyorum.HER IKIZLER BENIM GÖZÜMDE BIR ŞARAPTIR.Neden mi açıklıyım: Bir ikizler burcundan asla olgunlaşmasını beklemeyin.O her zaman içindeki sıcakkanlı hareketli neşeli çocukla büyür,yaşar ve ölür.Ikizler her yönden değişik bir burçtur.Her burç örneğin başak yaşlandıkça o zeka akan gözlerinin kapandığını ve olgun başakların boynunu eğmesi gibi o eski hırçınlığının azaldığını görüceksiniz.Ancak bu ikizlerde asla olmaz.Ikizler yaşlandıkça o eski,ani ruh değişimlerini yaşamıycaktır artık.Yani bir ikizler bir an neşeli biran somurtkandır denir.Işte bu yaşlandıkça ortadan kalkar.Yaşlanan ikizler eskisinden daha neşeli sıcak kanlı daha deneyimli olucaktır hayata karşı.Çünkü hayatı yaşamayı bilen ikizler buna hayat deneyiminide katında artık bu konuda nirvanaya erişmiştir. Şuan bu yazımı okuyan ikizler burcu kankalarım bana kızmasınlar çocuk ruhlu ve asla olgunlaşmıyan bir burç dediğim için.Ülkemizin yetiştirdiği ünlü psikologlardan Doğan Cüceloğlu'nun içimizdeki çocuk adlı kitabını okuyun ne demek istediğimi anlıyacaksınız.Insan hayata bir defa geliyor.Çoğu insanda nasıl doya doya yaşanılması gerektiğini bilmiyor.Yoğun işler,para kazanma stresi,geçim sıkıntısı(özellikle ülkemizde),zor hayat koşulları..............herkesin neşesini yaşama sevincini alıp götürüyor.Tüm enerjisini sömürüp,bizleri miskin birer insan haline getiriyor.Çevrenizdeki birkaç insana nasılsın diye sorun.Şu cevabı verirler genelde:Napalım yaşıyoruz işte buna yaşamak denirse,Ölmedik ama sürünüyoruz,napalım geçinip gidiyoruz,Ya nolsun derslerle boğuşuyorum.........gibi.Birde ikizlere sorun bakalım ne cevap alıcaksınız.Çoğumuz bu koşuşturmada hayatı kaçırırken ikizler doya doya yaşar.Neşesiyle ,hüzünüyle..........Peki aramızda kim çocukları sevmiyor.Ben çocuklara bayılıyorum.Çocuklar her zaman tamamen doğal,eve ses ve hareket getiren,hareketleri ve tombul yanakları ile bizlerin yüzünden birer gülücük almayı beceren küçük insanlarsa ikizlerinde çocuk ruhuna sahip olmaları normaldir.Ikizlerin bir yüzüne bakın.O an neşelimi sevinçlimi düşünceli mi,aşık mı olduğuınu anlarsınız.Onların içindeki neyse yüzündede o vardır.Bir akrep,kova,yay,başak'ın yüzünde bu ifadeyi asla göremessiniz.Çünkü onlar duygularını gizliyen insanlardır.Benim bahsettiğim ikizlerde bir çocuk gibi bir ağlar bir güler.içindeki neyse dışındakide odur.Ama bir çocuk nasıl kendini hareketleri ile sevdiriyorsa ikizlerde bunu yapar işte.Sıkıysa bi dediği olmasın Çocuk nasıl ağlayıp kıyameti koparıyorsa oda kıyameti koparıcaktır.Ama birde dediği olsun hemen yüzünde masumhane bir gülücük olucaktır.Işte kimse ikizlere bu nedenle kızamıyor. Ikizler doğuştan bu bilgilerle donatılmıştır.Ikizler her zaman genel kültüre bilgiye önem verir,insanın sosyal bir varlık olduğunu bilir ve sosyal insanlardırda.Çünkü bir ikizler kendini hareketleri,zekası,neşesi ile genç yaşlı kendini herkese sevdirir.Bunu yakalıyan ne kadar insan vardır çevrenizde bir düşünün........... Neden ikizler şaraba benziyor sanırım biraz anlatabilmişimdir.Şarap nasıl yıllandıkça değerli oluyor,içimine doyum olmuyorsa.Ikizlerde yaşlandıkça daha neşeli,hareketli,hayatı yaşamayı bilen,içindeki çocukla yaşıyan,o yaşa kadar edindiği deneyim ve bilgi birikimi ile,yaşadığı üzüntüler ve tanıdığı sınırsız insanla artık yaşama konusunda tecrübe sahibi olmuştur.Yaşlı bir ikizlerle konuşun.O masadan kalkamıycasınız.Hangi konuda konuşursanız konuşun size doğru,bilgi içeren neşeli bir muhabbet sunucaktır.Bir de bunları onun o zekadan parlıyan gözlerinden dinlediğinizde bağımlılık yaratıcaktır.... Bugün çoğu astrolog şu konuda birleşiyor: IKIZLER OLMASSA BU DÜNYA ÇEKILMEZ BIR HALE GELIRDI.............
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#2 |
|
Administrator
![]() |
E tabiiki de bizim gibi neşeli insanlar hangi burçta war. SOADPARK
|
|
|
|
#3 |
|
İlgili Üye
![]() Üyelik tarihi: 10.03.06
Konular: 0
Ettiği Teşekkür: 5 0 Mesajına 0 Kere Teşekkür Edlidi |
Aynı ben, ulan eşşek kadar adam olduk ama hala çocukluktan kopamadık. Çocuklarda anlıyo tabi bendeki bu havayı, yanımdan ayrılmıyorlar keratalar, beraber oynuyoz. Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Administrator
![]() |
İşte bu nedenle ikizler asla yaşama sevincini kaybetmez.Kolay kolayda yaşlanmaz.İşte siz ikizlere verilen müthiş bir armağan bu.Doğan Cüceloğlunun İÇİMİZDEKİ ÇOCUK adlı kitabını okuyan insanın içindeki o ruhun ne kadar önemli olduğunu bir kere daha anlar...Bence kıymetinin bilin arkadaşlar ikizler olmanın.Bernim gibi başak olupta suratsız olmaktan iyidir ![]() ![]()
|
|
|
#5 |
|
Administrator
![]() |
Keşke bi başak kadar sağlam adım atabilseydim.Kendinden emin sağduyulu ve adaletli.Başak burcunu da küçümseme dostum SOADPARK |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Bizden Biri
![]() Üyelik tarihi: 15.11.05
Konular: 428
Ruh Halim:
Ettiği Teşekkür: 927 146 Mesajına 371 Kere Teşekkür Edlidi |
gerçekten ikizler çok eğlenceli kişilikler bi kaç tane arkadaş oradan biliyorum... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yalemforum Dostu
![]() Üyelik tarihi: 07.11.06
Konular: 401
Ettiği Teşekkür: 335 240 Mesajına 842 Kere Teşekkür Edlidi |
ikizlerim diye söylemiyorum |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Konular: 0
Ettiği Teşekkür: 2 0 Mesajına 0 Kere Teşekkür Edlidi |
ya anlamadım ben de ikizler burcuyum ama insanlar hep soğuk,mesafeli,durgun vs. diye tanımlıyorlar ayrıca çok konuşmam hep bişeyler düşünürken bulurum kendimi elimde olmadan.çok takıyorum herşeyi.off bu nedir böyle ya.kendimi anlayamıyorum.yükselenimin akrep olması sanırım bütün sebep ikizler gibi canlı neşeli neden olamıyorum (( |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Bizden Biri
![]() |
bende koç burcuyum ama ikizlerden daha eğlenceli,neşeli ve sempatik oldugumu söyleyebilirim
|
|
|
#10 |
|
Bizden Biri
![]() |
Bende başak burcuyum ama bende rahatça söLeyebiLirimki Bende ikizLerden daha eğLenceLi,NeşeLi ve sempatiğim..
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|