![]() |
|
|
#1 |
|
İlgili Üye
![]() Üyelik tarihi: 01.07.08
Ruh Halim:
Ettiği Teşekkür: 9 11 Mesajına 29 Kere Teşekkür Edlidi |
Arkadaşlar Açlık başıma vurdu galiba internetten her yemeği araştırıyorum. Bunu paylaşıyım dedim.. Makarna Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar burgu makarna düdük makarna fiyonk makarna kelebek makarna spaghetti makarna ve diğer 1- Etiketinden kullanılan sert buğday (durum buğdayı) oranı kontrol edilmelidir. Sert buğday oranı yükseldikçe kalite artmaktadır. 2- Makarnanın yüzeyi parlak, pürüzsüz ve yapısı homojen olmalıdır. Kırıldığında kesiti temiz, parlak ve şeffaf olmalıdır. 3- Makarnada çatlaklar olmamalıdır. Çatlaklar üretim hatasından veya uygun teknoloji kullamlmamasından ileri gelir. 4- Makarna paketi içindeki tozuma miktarı minimum düzeyde olmalıdır. 5- Kaliteli makarna açık altın sarısı (kehribar sarısı) renginde olur. Aşırı beyaz ve aşırı koyu renkli makarnalarda renk, kalitesiz veya uygun olmayan hammadde kullanımının göstergesidir. Bu tip makarnalar düzgün pişmez, hamurlaşır, yapışır ve şeklini kaybeder. 6- Makarnaların yüzeyinde ve kesitindeki siyah benek miktarı minimum düzeyde olmalıdır. 7- Makarna pişerken kaynama suyunun yüzeyinde oluşan köpük miktarı kaliteyi belirleyen diğer bir faktördür. Kalitesiz makarnalar pişerken daha fazla köpük oluşturur. 8- Açıkta satılan makarnalar ışıktan ve rutubetten iyi korunmadıkları için kırılgan olur ve küflenirler. Ayrıca bu makarnalarda belirtilen markanın doğruluğunu tesbit etmek tüketiciler için zor- dur. En iyisi açıkta satılan makarnaları markasından ve tazeliğinden emin olmadıkça satın almamaktır.
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|