![]() |
|
|
|||||||
| Sosyal Hayat Sosyal hayatımızda yaşadığımız sorunları,olayları,gelişmeleri,burada paylaşıyoruz.... |
| Tags: namus, nomos |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Bizden Biri
![]() |
![]() Sizce namus nedir arkadaşlar?
tövbekar iktisatçı! [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Administrator
![]() |
Konuya bak.Saatlerce konuş ![]() Bence namus , insanın isteklerini kontrol etmesi doğrultusunda çıkan sonucun adıdır.
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#3 |
|
Moderatör
![]() |
Toplum kuralları adı altında meydana çıkan ve halen daha devam eden... Gerektiği zaman doğruluk dürüstlük gibi kavramlar içeren gerektiği zaman iffet, kadınlara karşı olan tutum ile kendini gösteren ve bazen de çok farklı anlamlara bürünen bir kavram..
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#4 |
|
Yalemforum Dostu
![]() Üyelik tarihi: 04.11.08
Konular: 309
Ruh Halim:
Ettiği Teşekkür: 1.620 453 Mesajına 898 Kere Teşekkür Edlidi |
bu mesaj silinmiştir..
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#6 |
|
Bizden Biri
![]() |
tövbekar iktisatçı! [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aktif Üye
![]() Üyelik tarihi: 19.04.06
Konular: 125
Ettiği Teşekkür: 43 47 Mesajına 92 Kere Teşekkür Edlidi |
şanlıurfadan bir kadın ne demişti hatırlayalım. "boyun eğiyorsa kadın olarak namusludur.boyun eğmiyorsa, karşı çıkıyorsan, okula gidiyorsan, intihar ediyorsan, ölümü göze alıp sevdiğine kaçıyorsan namussuzsun, özgür ruha sahipsen namussuzsun." ortaokul mezunu. final: yüzyıllardır namussuzluk etmekten, bir türlü uslanıp bıkmadın namus...
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#8 |
|
Bizden Biri
![]() |
Gericilere göre Örtünün altından saçının gözükmesi bile olarak nitelendirilirken Çağdaşlara göre gereksiz bir kavramdan başka bşy deil. Bana göremi.Abi çok zor bir soru. Örnek.Sevdiğiniz aşık olduğunuz bir bayanla evlilik kararı alarak ölene kadr bir ömür gecireceksiniz.Ama size, evlenmeden önce ben bekaretimi büyük bir hata yüzünden kaybettim derse naparsınız...Abi düşünmek bile istemem...Ya siz arkadaşlar...Herhalde kendi kendime "kader diyemezsin sen kendin ettin" adlı parçayı okurdum...
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#9 |
|
Yasaklı Üye
Konular: 2
Ettiği Teşekkür: 0 5 Mesajına 7 Kere Teşekkür Edlidi |
Hayatından bekletin ve hayattaki amacın kendi seçimlerini belirlemene yardımcı olur. Hayattaki tek amacım Camus'un "Mutlu Ölüm" kitabındaki Mersault gibi bıkmaz usanmaz bir şekilde mutluluğu aramak. Neden daha önce ilişkiye girmiş kadın kötüdür. Bunun cevabı nedir? Dinden kaynaklanmaktadır bu diyemezsiniz. Milletten de diyemezsiniz. Sadece suç atmak olur bu. Yukarıda bahsettiğim kitaptaki şahıs da sevgilisi Marthe kendisine daha önceden beraber olduğu kişileri söylemeyince, Mersault şu cevabı veriyor: "Eğer bana tek tek kim olduklarını söylemezsen, yoldan geçen, sana bakan herkesi senle birlikte oldu sanarım" Aslında bu söz yeterince açıklayıcı bence. Temeldeki sorun güvensizlik. Hem kendine hem karşıdakine. "Ya daha önce birçok kişiyle yatmasına karşın bana sadece bir diyorsa?", "Ya birgün onlardan biriyle karşılaşırsak" "Ya onlar benden daha iyiydiyse?". |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Bizden Biri
![]() |
Güvenden öte birşey bu.Özetle ben okadar çağdaş değilim abi...
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|