![]() |
|
|
#1 |
|
Administrator
![]() |
03.09.1979 yılında doğdum.tahimin ediceğiniz üzere bir başak burcuyum.Yıldız haritamı inceleldim.Başak sert bir şekilde etkiliyor beni.Yani yükselen,ay burcumun bende çokta büyük etkisi yok.Tam bir başak burcuyum desem doğru olur.Burçlarla ingilenmeye başlıyalı 6-7 sene oluyor.Devirmediğim kitap kalmadı.Ne zaman burçlar hakkında sohbet etsem birileriyle bana burcumu sorduklarında başak deyince bilen bilmiyen şöyle ağzını buğruşturup kaşını çatıp IIIIIIyyyyyyyy başak mı? der genelde.Eklerler başak mı?Başakları hiç sevmem sizin kadar titiz pimpirikli kılı kırk yaran insanlar görmedim......Benimde senelerdir canıma tak etti.Bu başlığı açtım.Şimdi hepsine teker teker cevap vericem.Başaklar bilirki bizler mantıklı ve objektif insanlarızdır.Artık bize burun kıvırdıklarında bunları yüzlerine çarpma vakti geldi değil mi BAŞAK burcu kankalarım.İşte başlıyorum.... Titizlik:Günümüzde artık bakımlı olmıyan insanlar medeni sayılmıyor.Titiz olmak insanın kendine saygısını gösteren bir tutumdur.Ayrıca bir eczacı olarak şunu söylemeliyim ki artık günümüzde tıp insanlara hastalanmadan önde bakım öneriyor.Yani hastalanmadan önce hastalığa karşı önlem almak.Bunun başıda temizlikten ve hizyenden geçiyor.bize aşırı titizsin diyen bi koç önce duş alsın sonra bizi eleştirsin .titiz olmak insanın kendisini ilgilendiren birşeydir.Karşı tarafında bu nedenle eleştri almaz övgü görür. Eleştirmek:Başaklar vazodaki çatlağı görmek farketmek,onu düzeltmek için yaratılmıştır.Başak her zaman mükemmeli arar.Aslada bulamaz.Ancak mükemmellik peşinde koşmak bizde her ince ayrıntıyı atlamamamıza ve işimizi büyük bir dikkat ve özenle yapmamıza neden olur.Bunlar ne demek oluyor.Herkez bilirki başak en çalışkan burçtur.Burdan nereye varıyoruz peki.Bir başak kendiside dahil,arkadaşının,yaptığı işin mükemmel olmasını ister.Bu konuda sonsuz özveride bulunabilir.Eleştri yönü burdan gelir.Bir başak bir eleştride bulunduğunda bilinki önce gözlemini yapmış, konuya hakim diilse araştırmış, o pratik zekasıyla düşünmüş ondan sonra eleştrisini yapmıştır.Yaptığı eleştride tamamen iyi niyetlidir.Çünkü bir başak umursamadığı bir kimseye asla eleştride bulunmaz.Sonuçta şunu demek istiyorum.Günümüzde bırakın düşünmeyi kim karşıdakini önce dinler sonra onun hakkında düşünür ve onun iyiliği için ona yardımda bulunmak için eleştride bulunur.Artık kimsenin kimseyi takmadığı çıkar ilişkisine dönen sosyal yaşamda kim karşıdaki için vakit harcar.Soruyorum kim?kim mi amacı hizmet olan BAŞAK.... Karamsarlık:Biz başakların aklı aşık olna dek.....Tekrar söylüyorum aşık olana dek matematiksel çalışır.Yani konu ne olursa olsun analiz eder,inceler,düşnür,karara varırız.Hayal dünyasında yaşıyan,ayakları yere sağlam basmıyan koç, terazi ,balık gibi burçlar bizi asla anlamazlar.Bizim duygusuz olduğumuzu düşünürler.Her zaman gerçekleri söylememizi kimse kaldıramaz.Doğru söyliyeni dokuz köyden kovarlar misali aralarına almak istemezler.Neden?Bizler dalkavukluk yapmayız, karşıdakini olur olmaz yönleri ile övmeyiz de ondan.Bu neden le bizi karamsar bulan diğerleri başağın karşıdaki için ne kadar fedarkarlık yapıcağını,onun işi için sabahlıyabileceğimizi,onu dinlemek için uykumuzdan bile uyanıcağımızı,sırrını mezara kadar saklıyacağımızı,onun kötü günlerinde lep demeden neyin var diye soracağımızı,herşeyden önce karşıdakini iyi analiz edip onun karakterine göre şerbet vericeğimizi bilmezller.bizleri eleştirenler söylesinler bakalım.Şu devirde kaç kişi bu kadar sadık ve karşıdakinin düşünerek hareket ediyor.Bize karamsar diyenler söylesinler doğruları görmek ve ona göre ayaklarını sağlam basmak günümüzde gereklilik mi yoksa karamsarlık mı? AŞK: Diğer aldığım bir eleştride başakların asla aşık olamıyacağı yönünde.Bizler aşık oluruz hep de sonuna kadar.Ancak şunu anlamaları gerekiyor.Başaklar aştan korkarlar.Çünkü bilzer kontrollü insanlarız.Planlı programlı hareket ederiz.Oysa aşk kuralları delip geçen,pat diye hayatı değiştiren asla kontrol edilemez bir duygu deil midir?Bu nedenledir ki bir başak aşık olduğu zaman kontrolü kaybedeceğinden acı çekmeye başlıycaktır.Bana neler oluyor diye kendine soramadan edemiyecektir.Kolay kolay aşık oolmıyan bizler.Aşık olduğumuzu kişiye ömür boyu bağlı kalıcağımızı biliriz.Ancak karşıdakinin de bu aşka ve sadakate değer olup olmadığını araştırmamız gerekiyor.Çünkü herkez sadakati,dostluğ,bir ömür boyu bağlılığı,iyi bir aile babası veya annesi haketmiyor değil mi?Bu nedenle başak karşıdakine geröekten aşık olduğunu anlıyana kadar ona asla söylemiyecektir.Hiçbir renk vermeden onu ve kendini tartıcak.Kararı soğuk kanlılıkla vermeye çalışıcaktır.Bizler zorlu burçlarız doğru ancak bizi anlıyanlar dışarıdan göründüğümüz gibi olmadığımızı anlarlar.Tabi bunu bu devirde kimseden beklemek istemiyorum.bizler aşık oluruz ama sevgiyi karşıdakinin hak edip etmediğine bakarız.Eleştirenler bunu böyle bilsin. ÇEKİNGENLİK:Bir başak çekingenmidir sizce.Evet çekingendir.Neden mi?Bir başak yeni tanıştığı birine samimi ama mesafeli davranıcaktır.Çünkü başak ilişkilerde her zaman güven arar.Karşıdakini iyice araştırmadan analiz etmeden kendini açmıycaktır.Ancak şunu unutmayın ki başaklar doğuştan gözlemci ve psikologtur.Yanii tespitleri doğru olucaktır bunu unutmayın.Karşıdakine hemen güvenip sonra pişman olmaktansa mesafe brakmak daha mantıklı diil mi sizcede...Ancak başaklar başkalarının kendi hakkında ne düşündüğüne çok önem verir.Terslenmekten nefret eder.Bu nedenle karşıdakini yoklamadan asla ilk hamleyi yapmaz.Bu onları başkasına çekingen gösterir..... Benden bu kadar başka burcu arkadaşlarım.Sizlerinde başak burcu olmanız sizlere ne getiriyor ne götürüyor bu başlık altında tartışalım konuşalım.Saygılar....
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
![]() Üyelik tarihi: 30.09.05
Konular: 0
Ettiği Teşekkür: 0 0 Mesajına 0 Kere Teşekkür Edlidi |
bende bir basak burcu erkegi olarak söylediklerine katiliyorum ![]() Seninde söylediginin gibi basak burcu erkegi asik olur, hemde bir kez asik olmussa onu sonuna kadar birakmaz. Asik olmaktan korktugumuz da dogru ama ![]()
|
|
|
#3 |
|
Administrator
![]() |
Çok doğru arkadaşım.Aşık olmak bizlere göre değil.Dağılıyoruz resmen.Çok acı çekiyoruz.Mana vermiyoruz bir türlü.Her olayı mantığımızla halletmeye çalıştığımız için aşk bize ilk başta mantıksız geldiği için ne oluyor bana böyle sorusunu soruyoruz.Kalbimize söz geçiremiyoruz bir türlü.Belirli bir zaman sonra anlıyoruz ki AŞK bizim aşil topuğumuzmuş.İşte sonra başlıyor aşk korkusu.Aynı kazığı 2 defa yemek istemeyen bizler aşktan korkan korkan ve kaçan taraf oluyoruz.
|
|
|
#4 |
|
Aktif Üye
![]() Üyelik tarihi: 30.03.06
Konular: 1
Tanıdığım başaklardan yola çıkarak, Yalem'in savunmalarına cevaben: Titizlik: Temizlik demek istemiyoruz ki titizlik diyoruz. Başak erkeklerinde belirgin olmayabilir ama kadınlarında asab bozucu belirginlikte bir özelliktir. Misafirliğe gittiğinizde ikram edilen kekten bir parça yere düşünce suratı asılan ve onu ordan alana kadar rahat edemeyen bir ev sahibi düşünsenize yada tırnaklarınızı yiyorsunuz diye size 2. sınıf insan muamelesi yapan birini. İşte bu kişiler başaktır. Evde bir başakla yaşıyorsanız yazık size , rahat nefes alabileceğiniz, titiz başaktan kaçabileceniz bir köşecik bile bulamazsınız .Eleştiri: Başakların, arkadaşını düşünüp yaptıklarının mükemmel olması için uğraşması olarak gördükleri olay diğer burçlar tarafından çoğunlukla burun sokmak olarak algılanır. Ancak bir başak bu değerlendirmeyi asla kabul etmeyecektir. Ayrıca saplantılı olma ihtimalleri çok yüksektir , bu durumda burnunu sokmadan duramayacaktır.Karamsarlık: Bu konuda seni Haklı buluyorum Yalem. Aşk: Aşık olduğunu gösterebilen başak pek yoktur. Bu nedenle aşk özürlü olarak anılırlar. Aslında aşık olurlar ama bunu kendilerine bile itiraf edemeyecek kadar mükemmeliyetçidirler. Sonuç tam bir kaos ki başak burcunun bir numaralı kabusudur. Allah onlara da aşık oldukları kişilere de kolaylık versin |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Administrator
![]() |
Elbette her burcun olduğu gibi başağında kötü yönleri var.Hiç bir burç ideal değildir.İdeal olduğunu idda eden astrologlar neye göre ideal sorusuna cevap veremiyorlar zaten.Örnek vermek gerekirse Boğa erkeği en ideal erkek,kova kadını kimine görede Yanegeç kadını en ideal bayandır.Neden boğa erkeği ideal erkek tiplemesi oluyor söyliyim.Onlara göre ideal erkek ağırbaşlı,oturaklı,sabırlı,boğazına hafif düşkün olmalı vs vs.Bu gibi nedenlerden dolayıda boğayı ideal erkek seçerler.Hatta sekse olan düşkünlüğü onu ideal bir partner yapmakta,tutumlu tavrı iyi bir aile resisi yapmaktadır.Madolyonu hemen çevirelim o zaman.Boğa erkeği gerçektende yukarıdaki gibidir.Peki bu neye göre ideal oluyor.Kaç kişi evleneceği erkekte,yada sevgilisinde yukarıdakini arıyor.Evcimen yengeç burcuna göre tabikide boğa burcu ideal bir erkektir.Peki yay kadınına göre,yada kova kadınına göre ya aslan kadınına yada koç burcu kadınına göre boğa erkeği ne oluyor?Söyliyim.O oturaklı dedikleri boğa onlara göre uyuz,tutumlu dedikleri boğa pinti ve cimri,sakin denilen boğa onlara göre sıkıcı-macerayı sevmiyen monoton biri olur birden.İdeal bayan dedikleri yengeç bayanını ele alalım.Astrologlara göre en ideal kadın yengeç burcu kadınıdır.Neden mi?Evine sonuna kadar sadıktır,çocuklarına ve eşine duygusal manada çok bağlıdır,müthiş yemekler yapar(yengeçler doğuştan ahçıdır),hep sevdikleri yanlarında olsun isterler,onlar sakin ev hayatına bayılırlar,tam bir annedirler....Peki madolyonu hemen tersine çeviriyim.Bu özellikler bir koç,ikizler,aslan,kova erkeği için çok sıkıcı şeylerdir.Çünkü karşısında hiçbir zaman gezmeyi macerayı değişikliği sevmiyen,alıngan derecede duygusal,aşırı romantik biri,yada onları paranoyak derecede kıskanan biri gibi gelir onlara yengeç kadını.Bu durumdanda çok sıkılılar.Her burcun beklentisi farklıdır. Yukarıdakileri anlattım çünkü bakış açısına göre idealllik 180 derece değişebilen bir kavramdır.Her burcun elbette başkasına manasız gelebilen özellikleri vardır.Yada gerçektende herburcun değiştirmesi gereken özellikler vardır.Başak burcu titizdir.Eğer onun temizlemek için saatlerini harcadığı evini kirletirseniz ters bakışı kaçınılmaz olarak atar size.Bu onu çakilmez mi yapar?Yada olaya astrolojik açıdan bakmayalım.Her insanın uç takıntıları yok mudur?Hangi insanın değiştirmesi gereken hareket yada davranış biçimi yokki?Benim başlıktaki yazıyı yazmamdaki amacım başaklara olan klasik tutumu ortadan kaldırmaktı.Toplumca ikizler misin?Aaaaaa ikizler 2 yüzlü olur.AAAAA boğa mısın?Boğa burcu çok paraya düşkün olur.Aaaaaa kova mısın?Kovalar çok laçka olurlar gibi emme basma kalıpları kaldırmaktır.Bir başağın güvenini kazanın ondan sonra isterseniz evini darma dağın edin.Onun güvenini kazanın sizi eleştirmeyi kessin.Eğer bir başağı tam anlamı ile tanıyamıyorsanız!Ondan kalıp tepkiler alırsınız...... Skylla arkadaşıma ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum.Başlıkları teker teker cevaplamaya çalışacağım şimdi: Titizlik:Başağın titizlik huyu aslında saplantı olacak dereceye kadar gidebilir.Bunu için savaşması gerekyior.İş eğer temizlik boyutunda kalır ve kendine bakma seviyesinden ileri gitmesse bu çok iyi bir özellik ancak skyyla arkadaşımında dediği gibi bu saplantı olur yanındakileri rahatsız etmeye başlarsa o zaman tehlikeli olur o olay.Bende bir zamanlar yurtta kalan arkadaşıma neler çektirdiği biliyorum.Bu benim dışarı dönük olan eleştri huyumla birleşince o na cehennemi yaşatmıştım.ancak bu bir hataydı.Üstüne gidildi ve halledildi.bir başağın oturup temizlik nerede saplantı oluyor diye düşünmesi gerekiyor.Ona görede kendini frenlemelidir. Eleştri:Başağın eleştri konusundada iyi niyetli olduğunu anlattım yularıda.Ancak skylla arkadaşımın atladığı bir nokta varki oda bağağın eleştrilerini herkese yapmadığıdır.OPnlar gerçekten sevdikleri insanlara yada dostlarına karşı eleştir yapıcaklardır.Elbette ukala başaklarda yok değil.Aşırıya kaçmak elden bile değildir.Başağın dikkat etmesi gereken bir huyu daha..... Karamsarlık:Bu konuda hem fikiriz AŞk:Tespitlerin sonuna kadar doğru.Aşk bizi maf ediyor.Bizlere aşık olan insanlara Allah kolaylık versin.Karşı tarafın duygularını anlayamayız.Neden bana aşık ki bu diye oturur güleriz birde.Çekingen olduğumuz için asla harekete geçmeyiz.bizde hoşlansak bile asla belli etmeyiz.Zaten ben bir başak olarak en çok nefret ettiğim özelliğim ne titizliğim(çünkü yendim makul seviyedeyim bu konuda,benden aşşağısı pis yukarısı takıntılı olur),ne karamsarlığımdır.Ben çekingen olmamı ve içimden geleni yapmamamı herşeyi mantık süzgecinden geçirmemi sevmiyorum.Her insan insan gibi başaklarında içinde hayattan zevk almasını tadını çıkarmasını sağlıyan bir çocuk vardır.Onu sürekli mantık eldiveni ile tokatlamak bizleri sıkıcı yapıyor.....
|
|
|
#6 |
|
Aktif Üye
![]() Üyelik tarihi: 30.03.06
Konular: 1
Ayyy , Yalem Forum üyeleri buradan bir ders alın , Neymiş: Konusunda uzaman bir başak'ın o konudaki yarasına basmayın Bu kadar uğraştırdım , saol Yalem iyi bir görecelik özeti olmuş |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Administrator
![]() |
Ben fırsat arıyorum bilgimi kusmak için skylla.bulmuşum astroloji ile uğraşan bir arkadaşımı.Kafasını şişirmez gözlerini yormaz mıyım? ![]() Aslında yaram yok.Yarası olan bir başak hemen sinirlenirdi.Hayat vura vura sivri noktalarımızı yuvarlatıyor.Tıpkı dalgaların kıyıdaki kayaları yonttuğu gibi....
|
|
|
#8 |
|
Aktif Üye
![]() Üyelik tarihi: 31.12.06
Konular: 5
Ruh Halim:
Ettiği Teşekkür: 296 8 Mesajına 16 Kere Teşekkür Edlidi |
Başaklar titizlik ile birlikte mükemmelliyetçiliğin savunucusu , aşkta dahi bu konuda kendisine tek hak tanıyan, kısacası bir kez seven ilginç bir burçtur diye düşünüyorum , yanılıyormuyum?
|
|
|
|
#9 |
|
Aktif Üye
![]() |
Bizler dalkavukluk yapmayız, karşıdakini olur olmaz yönleri ile övmeyiz de ondan. en çok bu özelllimi seviorm
|
|
|
#10 |
|
Administrator
![]() |
Bu nedenle bizi ilk başta kimse sevmez.Sonra dürüstlüğümüze hayran olanlar çok oluyor..
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|