![]() |
|
|
|||||||
| Bilinçlenelim Ülkemiz hakkında bilmemiz gereken bilgileri ve gelişmeleri burada topluyor , bu konular hakkında fikir alışverişinde bulunuyoruz. |
| Tags: panorama 1453 fetih |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Bizden Biri
![]() Üyelik tarihi: 11.04.08
Ruh Halim:
Ettiği Teşekkür: 383 118 Mesajına 381 Kere Teşekkür Edlidi |
Arkadaşlar bu hafta sonu Panorama 1453 'e gittim ve ağzım açık kaldı.Helal Olsun Türklere dedim.Keşke daha büyük yapsalardı diye de iç geçirdim herkese tavsiye ederim.masalsı bi yer görmeden olmaz. Sivil 5 TL,Öğrenci 3 TL.Ayrıca Dünyanın ilk kubbeli panoraması... ![]() ![]() '' 555 yıl önce 29 Mayıs'ta, Topkapı sur dışında, resmin sergilendiği noktada yaşananlar yansıtılıyor. Müzenin, dünyada mevcut 30 kadar yarım panoramik müzeden ayrılan tarafı, tam panoramik olması. Surların karşısında yer alan ağaç resmi, bugüne kadar yapılmış en büyük ve en detaylı ağaç resmi olma iddiasını taşıyor. 3000 metrekarelik resmin, 650 metrekarelik alanı gerçek üç boyutlu. Müzede yer alan resim, İstanbul'un fetih anının anlatıldığı, 38 metre çapında, 20 metre yüksekliğinde kubbesel bir yapı. İçinde 30 metre çaplı ve zeminden 5 metre yükseklikte bir platform mevcut. İzleyici platformun odağında bulunan 11 metrelik dairesel bir alandan, panoramik resim ile buluşuyor. Bu etkinin sağlanması için izleyici resme ancak 14 metre mesafeden bakabiliyor. Tarihi surların kapanmaması için binanın üçte ikisi yer altında inşa edildi. Tam panorama, her yönde panoramik olmayı anlatıyor. Gökyüzü de, kubbesel olarak kesintisiz bir şekilde resmin üst bölümünü kapatıyor. ![]() FETİH PARKI İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yapı İşleri Müdürlüğünce yapımı gerçekleştirilen Topkapı Fetih Parkı, Anadolu ve Trakya bölgeleri olarak iki kısımdan oluşuyor. İçindeki “Panorama 1453-Tarih Müzesi” ile 147.5 milyon TL'ye mal olan Topkapı Fetih Parkı'nda, otopark, sosyal tesis, dükkanlar, süs havuzu, gölet, çocuklar için oyun alanları yer alıyor. Park alanında ayrıca restorasyonu tamamlanan bazı tarihi binalar da bulunuyor. ![]()
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#2 |
|
Bizden Biri
![]() |
istanbuldaki yalemforumcular gider. artık bizimde ne zaman yolumuz düşerse ![]()
tövbekar iktisatçı! [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderatör
![]() |
Evet kesinlikle herkesin görmesi gereken bi yer ben geçen sene gitmiştim.. Tadı damağımda kaldı diyebilirim.. girişte ve çıkışta lütfen duvarlarda asılı olanları okuyun.. Tavsiye ederim şaşıracağınız birçok şey var..
|
|
|
#4 |
|
Bizden Biri
![]() Üyelik tarihi: 11.04.08
Konular: 102
Ruh Halim:
Ettiği Teşekkür: 383 118 Mesajına 381 Kere Teşekkür Edlidi |
müze kart çıkarttık eşimle bi daha gideriz umarım
|