![]() |
|
|
#1 |
|
Administrator
![]() |
![]() SOADPARK
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Konular: 0
Ettiği Teşekkür: 1 0 Mesajına 0 Kere Teşekkür Edlidi |
ben hıc bırını begenmedım acıkcası |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Özel Üye
![]() |
Bu gelinliğin klasik kesimleri daha bi güzel, daha özeldi sanki. Bunlar pekbi alafranga olmuşlar ![]()
|
|
|
#4 |
|
Bizden Biri
![]() |
yaff bunlar hep aynı gelinlik değişen bişi yok gibi hep beyaz dı yine beyaz
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Konular: 0
Ruh Halim:
Ettiği Teşekkür: 0 1 Mesajına 1 Kere Teşekkür Edildi |
bence ilki çok hoş ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
İlgili Üye
![]() Üyelik tarihi: 28.02.07
Konular: 13
Ruh Halim:
Ettiği Teşekkür: 14 18 Mesajına 77 Kere Teşekkür Edlidi |
ben de hiçbirini beğenmedim.
|
|
|
#7 |
|
Aktif Üye
![]() |
Ülkemin Klasik Problemi Evlilk dönemlerim olsaydı oldukça uzun bir yazı yazardım size. Ama kısaca değinmek isterim... Neden bu kadar çok batılılaştık, neden herşeylerini taklit etmek için yarışıyoruz. Neden onların herşeyi bize güzel gözüküyor??? bir sürü soru sorarım. Gelinlik her genç kızın hayali mi? Doğuştan mı geliyor bu hayal? yeryüzünde şu örneklerdeki gibi gelinlikleri hayal etmeyen kız yok mu? CEddimizin kültürü nerde? Gelinliklerimiz neden bize ait değil? Neden amerikan ve avrupa yapımı filmlerde gördüğümüz gelinler gibiyiz? Neen onlara bu kadar özeniyoruz? Hayallerimiz bile özgür değil mi? Kölelik hangi ucralarımıza kadar sirayet etmiş? Güzellik göreceli ise bizim görecemiz neden batının ki ile eşleşiyor? Gelinlik bir evlilik tasavvurunu mu yansıtıyor? Batılı masal kahramanı prenseslere benzemeyi bu denli neden istiyor kızlarımız? bu nasıl bir insanlık? Zira insan olmanın en güzel öğelerinden birisi KÜLTÜR üretmekken biz neden kültürümüzü tüketmişiz? Kim kültürümüze sahib çıkacak? Biz doğu insanı hep kültür ürettik, her işimizde DUYGU yüklü, Her işimiz bir sanat eseri idi! şimdi neden kültürsüzüz. Neden sanat adına bir şey üretemiyoruz. Müziğimiz basitleşti, Görünümümüz basitleşti, Dilimiz basitleşti, Harflerimiz bile basit her şey çok basit çok. dünyanın sıradan vatandaşları olduk AVAMI, DEĞERSİZLERİ, SÖMÜRÜLENLERİ... Dünyanın hayran olduğu biz doğu insanı neden bu denli rezilleştik? Musikimizi terk ettik, müzik bile denmeyecek basit şeyleri sahiblendik. Giyimizi terk ettik ADAMLIĞI ceket-kravat a indirdik. Geleneklerimizi terkettik, artık kültürel kıyafetlerimiz bile yok. Dilimizi terk ettik ceddimizin yazıtlarını bize amerikalılar, israilliler, batılılar çeviriyor. Harflerimizi terk etti(rildi)k insanların ağzı açık izlediği yapıtlarımızın üzerinde ne yzdığını bile anlamıyoruz. Böylesine köleleştirildik. TAKLİT: YENİLMİŞLİĞİN-EZİKLİĞİ KABUL etmenin en belirgin halidir. Keşke göğsümdekini daha çok konuşabilsem. Keşke sözümü işiten kalpler olsa da Bİzİ diriltmeye bir yerlerden başlasa. " Onca baskıma rağmen, kayınpeder neder, kaynana neder bırak onları akrabalar ne der, komşular ne der gibi sözlerin ezikliği altında ezilen eşim giydi beyaz gelinliğini, dinimin sınırlarına riayet ederek. Bense çok rahattım nikahımı zaten kendim kıymıştım ve işin resmiyetini yine ona itibar gösterenler için gerçekleştirdim. (Benim yükümlülüğüm Allaha dır onun kurallarına itibar gösteririm. Sonuçları ne olursa olsun.) düğün eşimle olan ahdimizin insanlara bildirilmesi ve kadının mağdur edilmemesi için bir caminin konerans salonunda gerçekletirildi. Ben onca insanlara hayatlarının değersiz olmadığını anlatmak için onların kalplerine-hallerine hitab eden kurandan ayetler okudum. Sonra ufak bir hutbe ve dua ile eşimi benimle yaşayacağı evime götürdüm " Gücüm sadece söyleyebilceğim bir kaç söz dür. Onuda işiten ve anlayan akleder. Allah ta dilerse hidayet eder. Ben her işimi ona adadım ve sonuçta ona döneceğim...
|
|
|
#8 |
|
Administrator
![]() |
Bu başlık ile yazdıklarının uzaktan yakından alakası yok Tevhid Genç.Batılılaşma , evlenme adetleri , sömürülmek , eziklik ... Gelinlik resminden bu kadar farklı şeyler çıkarabiliyorsan ; bardak desek , AMERIKA diyeceksin. Bu yazıma Türkçemizin kullanışlı kelimelerini kullanarak bir cevap yazarsan sevinirim. SOADPARK
|
|
|
|
#9 |
|
Bizden Biri
![]() |
böyle zor oluyor bir çamaşır makinesi alalım onunla yıkarız beyinleri dercesine bir çaba, bir köhnelik... ve cahillikten daha tehlikeli birşey vardır; o da ne kadar cahil olduğunu bilmemek! dedirtecek bir yazı... bu da gidip gelen bir elin katlanamamazlığı. daha çok yazardı ama kısaca değinmek istedi!
tövbekar iktisatçı! [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Bizden Biri
![]() |
Alıntı:
![]() Resimler konsunda ise.Anlamş değilimdir neden gelinliklerde beyaz renk seçilir die....Ama yinede melek gibi duruyor her biri...
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|